PRVA medalja za Srbiju! Damir Mikec upucao SREBRO

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.07.21. | 08:58

Prvi put u karijeri odličje za srpskog strelca na OI

Ima Srbija prvu medalju sa Olimpijskih igara u Tokiju! Doneo je Damir Mikec, koji je zablistao u streljaštvu, u disciplini 10 metara vazdušni pištolj, u kojoj je zauzeo drugo mesto i osvojio srebro!

Iako je u finale ušao na mala vrata, kao osmi i to posle velikog kiksa rivala koji je bio ispred njega, Mikec je u finalu bio sjajan, čvrsto se držao četvrtog mesta do same završnice, kada su zadrhtale ruke rivalima, jednom za drugim.

Izabrane vesti

Prvi put u karijeri Damir Mikec je osvojio olimpijsku medalju. I na prethodne Igre je išao kao kandidat za odličje, ali nije uspevao da izdrži pritisak. I sada, kada su možda bila i najmanja očekivanja, bio je na visini zadatka. Sve vreme mu je ruka bila mirna, pogled oštar i sa konačnih 237,9 krugova u finalu je osvojio srebro.

Zlato je uzeo Iranac Džavad Forugi, koji je zaistao bio impresivan, nedodirljiv, dok je bronza pripala Kinezu Vei Pangu.

U osnovnom delu Mikec je išao od drugog do devetog mesta i pred poslednji hitac činilo se da će mu finale izmaći za dlaku. Ali, kiks rivala je pogurao srpskog strelca u borbu za medalju.

Prvi deo finala Damir je završio na četvrtom mestu, a onda su krenule eliminacije u kojima posle svakog kruga po jedan takmičar, sa najmanje bodova, otpada.

Kada su ostala četvorica najboljih, žestoko je podbacio Ukrajinac Koroštilov, koji je pogodio samo 8,4 kruga i time je Mikec uzeo medalju, pitanje je samo bilo koju. A, onda je bio bolji i od Kineza Panga, koji je gađao 9,9 i 9,3, dok je srpski strelac bio sjajan sa 10,3 i 10,1 i probio se na drugo mesto.

U raspucavanju za zlato Mikec nije mogao ništa da uradi, jer je Forugi imao veliku prednost.

Drugi takmičarski dan i prva medalja za Srbiju!


tagovi

Damir Mikecstreljaštvotokio 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara